Zermatt wintervakantie: goedkope hotels en appartementen


goedkope wintersport vakanties zermatt zwitserland Zermatt is ongetwijfeld één van de meest mondaine wintersportdorpjes die men in Zwitserland kan aantreffen. Het enorm grote skioord, dat in verbinding staat met het Italiaanse Breuil-Cervinia, kan ieder jaar weer op een enorm grote belangstelling rekenen, ondanks het toch relatief dure imago. Zermatt is daarenboven ook enorm populair onder bergbeklimmers, en dat wilt toch wel wat zeggen. Hier vindt men in de buurt maar liefst 36 bergen die hoger dan 4000 m meten. In Zermatt krijgen wintersporters overigens 194 km pistes voorgeschoteld, met een meerderheid aan rode pistes. Wat u als bezoeker van Zermatt wellicht een keer moet bezocht hebben is de top van de Matterhorn. Desondanks dat dit toch relatief duur is, vinden wij het een must om hier eens te komen genieten van het panorama. Het is echt adembenemend.

Ondanks dat dit één van de populairste en dus drukst bezochte skigebieden in Zwitserland blijft, waren we toch enigszins verrast door het rustige, aangename karakter van het dorpje. Zermatt is met name volledig autovrij (de auto moet in Täsch achtergelaten worden), en het meeste vervoer gebeurt aan de hand van kleine elektrische voertuigen. In het centrum vindt men vooral de dure, prestigieuze hotels, maar net buiten het dorpscentrum zijn de typische houten chalets gelegen, vaak aan een veel voordeliger tarief (zeker in lastminute) te boeken. Veel plezier op de skilatten.
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Zermatt, Zwitserland. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.