Jungfrau Region skivakanties: goedkope hotels en appartementen in Wengen


Het skigebied Jungfrau Region is één van de meer populaire wintersportbestemmingen in Zwitserland. Dit skigebied bestaat uit de plaatsjes Grindelwald, Mürren en Wengen en biedt u maar liefst 213km aan toppistes, ideaal voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders. U heeft hier trouwens een geweldig uitzicht op enkele kanjers van bergen waaronder de Eiger (3970m), de Mönch (4099 m) en uiteraard ook de Jungfrau (4158 m).

Wijzelf trokken enkele jaren geleden naar het meest rustige dorp in dit skigebied, namelijk Wengen. Dit dorp bevindt zich aan de voet van de Jungfrau op zo'n 1274 m hoogte en heeft een zeer aparte persoonlijkheid die ons zeker beviel. Wengen is volledig autovrij en er rijden enkel elektrische taxi's die u doorheen het dorp verplaatsen. Deze afwezigheid van auto's zorgt ervoor dat hier een enorm rustige en aangename sfeer heerst, ook in het hoogseizoen. Er is een ruime keuze aan gezellige appartementen, maar ook voor de jongeren onder ons kan men terecht in de plaatselijke jeugdherberg. Voor de typische après-ski activiteiten kan u terecht in één van de vele gezellige cafeetjes. Alvast een ontspannende vakantie toegewenst!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Jungfrau Region, Zwitserland. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.