Sankt Moritz skivakanties: goedkope hotels en appartementen


goedkope wintersport vakanties sankt moritz zwitserlandNog zo'n typisch mondain wintersportgebied in Zwitserland is dat van St. Moritz. Door de uitstekende ligging kan dit prachtige dorp zowel in de zomer als de winter op een enorme populariteit rekenen. Veel wielerploegen trekken hier trouwens op zomerstage. Enig nadeel is wel dat het één van de duurste skigebieden in heel Zwitserland is, al krijg je voor die hogere prijs wel heel wat in de plaats. De eigen skifaciliteiten van St. Moritz liggen in een redelijk uitgestrekt gebied (80 km) en krijgt de naam Corviglia mee. Volgens ons is dit gebied echter minder geschikt voor de beginnende skiërs door het lage aandeel groene en blauwe pistes (13 km in totaal). Hen raden we aan om zich aan het grotere aanbod vlakke pistes in de omvattende skiregio Oberengadin (350 km pistes) te wagen. St. Moritz is dan weer uitermate geschikt voor de ervaren skiërs/snowboarders, maar zeker en misschien vooral voor langlaufers. Hier ligt immers maar liefst 180 km aan perfect uiteengezette loipen, in St. Moritz-Bad zelfs een verlichte.

Maar uiteraard heeft dit mondaine skioord nog heel wat meer te bieden, en dat is de prijs in gedachte ook niet te verwonderen. De après-ski en het nachtleven zijn hier van ongezien hoge kwaliteit en voor diegenen die zich na een dagje skiën graag eens goed ontspannen, is er voor een heel arsenaal aan ontspanningsmogelijkheden gezorgd: naast de typische faciliteiten als bioscopen, sauna, fitness, solarium, tenniscomplex en in mindere mate een casino kan men hier ook in de openlucht gaan paardrijden of "sneeuwminigolven". Echt te gek hoor.

Samen met de enorm luxueuze hotels en appartementen die men hier aantreft, maakt dit skigebied zijn dure prijskaartje meer dan goed. Wij raden je alleszins ook aan om ook af en toe naar lastminutes te zoeken, vaak zijn hier echte buitenkansjes te rapen. Alvast veel succes in je zoektocht en veel plezier in de gouden sneeuw van St. Moritz.
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Sankt Moritz, Zwitserland. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.