Soorten skipistesDe verschillende skipistes worden in vier moeilijksgraden onderverdeeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groene, blauwe, rode en zwarte pistes. Die kleuren zijn in belangrijke mate afhankelijk van de breedte en de hellingsgraad van de piste.

De groene pistes zijn de gemakkelijkste pistes die men kan vinden. Hierin zitten enkele korte hellingen maar in het algemeen zijn dit platte pistes. Ideale grond om de beginselen van het skiën/snowboarden aan te leren. Heel soms komt men ook groen-geel pistes terug, wat erop wijst dat de piste moet gedeeld worden met eventuele voetgangers.

De blauwe pistes zijn al iets meer gevuld met heuvels maar kunnen toch nog redelijk vlak genoemd worden. Het zijn eigenlijk de gewone pistes die normaal die elke beginner zeker moet aankunnen.

Vanaf de rode pistes worden de afdalingen al een heel stuk lastiger. Dit is dus eerder voorbehouden voor de gevorderde skiërs.

De zwarte pistes tenslotte zijn de moeilijkste die men kan vinden. Niet elke recreatieve skiër komt hier zonder kleerscheuren vanaf. Vaak bevatten deze pistes enorme bulten of diepsneeuw waardoor afdalen tegen een beperktere snelheid haast noodzakelijk is.

Om te achterhalen wat voor een kleur een bepaalde piste heeft, moet men kijken naar de gekleurde bordjes, die op overzichtelijke afstand van elkaar aan de zijkant van de piste zijn geplaatst.