Ski Arlberg sneeuwvakantie: goedkope hotels en appartementen


goedkope wintersport vakanties ski arlberg oostenrijkAls we een rondvraag zouden doen bij de meer ervaren wintersporters naar hun favoriete skidorp, zou het gebied van Ski Arlberg zeker en vast één van de veelgenoemde namen zijn. De grote hoeveelheid aan zwarte pistes (30 km) en off-piste afdalingen zijn een ware lust voor ieder die aan een uitdagende skitrip toe is. Daarnaast is Arlberg ook wel een soort van prestigeoord. Zo ontstond hier de eerste skischool ter wereld en werden hier de eerste skiwedstrijden ooit georganiseerd. De mindere goden onder ons moeten zich zeker niet afgeschrokken voelen, dit skigebied is enorm gevarieerd en er zijn veel skimogelijkheden op alle niveau's. De langlaufers kunnen zich uitleven op de vele kilometers loipen die speciaal voor hen zijn aangelegd.

In totaal biedt het grote Ski Arlberg, dat eigenlijk is opgedeeld in twee grote delen (Lech en St. Anton), een geheel van 276 km pistes. Deze twee delen zijn dan wel niet direct ontsloten, via de talrijke skibussen zijn ze beide wel eenvoudig bereikbaar. Zowel St. Anton als Lech zijn enorm sfeervolle dorpjes die de wintersporters fijne faciliteiten kunnen aanbieden. St. Anton bevindt zich op 1304 m, aan een drukke spoorbaan (gemakkelijk bereikbaar) en is bij het grote publiek ook bekend als een dorp met een formidabele après-ski cultuur. Je hebt de bars hier echt voor het uitkiezen. Samen met de vele hotels, restaurants, winkels, merendeel gesitueerd in de autovrije zone, vormt St. Anton zeer gezellig geheel.

Een beetje hoger vind je het gezellige dorpje Lech (1444 m). Lech bevindt zich in een relatief smal dal, wat ervoor zorgt dat er niet echt een dorpscentrum te vinden is. Men kan hier eerder spreken van een langgerekt, zeer mondain dorpje dat nochtans niets van zijn authentieke uitstraling heeft verloren. Lech is ware luxe, maar kan volgens ons toch zeker gekenmerkt worden door haar enorm familiaal karakter. Veel plezier in de Arlbergse sneeuw!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Ski Arlberg, Oostenrijk. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.