Val Gardena wintersportvakantie: hotel, chalet, appartement


goedkope wintersport valgardena italieHet bekende dal van Val Gardena in Italië is bij het grote publiek wellicht bekend geworden doordat er hier ieder jaar het wereldkampioenschap slalom wordt georganiseerd. Deze grote vallei in Tirol is opgebouwd uit drie verschillende dorpen: Selva, Ortisei en Santa Cristina. Hier komt echt elke wintersport aan zijn trekken, en dat menen we. In Val Gardena zelf vindt men 175 km skipistes, en ook liefst 100 km loipen voor de langlaufers. Ook is er een halfpipe en een snowpark beschikbaar voor de gevorderde snowboarders. Bovendien staat Val Gardena ook nog eens in verbinding met het megaskigebied Dolomiti Superski, dat op zijn beurt nog eens 1200 km pistes bevat. Dit is dus echt een ideaal gebied voor wie graag lange uitstapjes maakt.

De drie dorpen die Val Gardena uitmaken, staan allen met elkaar in verbinding. Het eerste dorp, Selva, mag dan misschien wel het kleinste van de drie zijn, het biedt de beste skimogelijkheden. Door de ligging van het dorp is het vaak mogelijk om tegen het einde van de dag rechtstreeks naar je hotel te skiën. In Selva bevinden zich verder onder andere ook een zwembad, een tennisbaan en een bowlingcentrum. Ortisei op zijn beurt is dan weer het bekendst en kan bijgevolg op de meeste belangstelling van het grote publiek rekenen.

Naast skiën en après-ski kan men ook hier terecht om te zwemmen, tennissen, fitnessen of bowlen. Tot slot hebben we nog Santa Cristina dat is gelegen aan de zonnige kant van Val Gardena, en biedt u prachtig uitzicht op de imposante Langkofel (3286 m). In het centrum kan u terecht voor een gezellige après-ski of een versnapering in één van de sfeervolle restauranten.
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Val Gardena, ItaliŽ. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.