Breuil Cervinia wintersportvakantie: goedkope appartementen


In de Italiaanse Alpen vindt men heel wat kwaliteitsvolle skistations weer. Zo is er bijvoorbeeld het skigebied Breuil-Cervinia, dat vlakbij de grens tussen Italië en Zwitserland is gelegen. Dat heeft ook gevolgen voor de samenstelling van het skigebied: er wordt onderscheid gemaakt tussen een Italiaans en een Zwitsers gedeelte. Breuil-Cervinia is namelijk met liften verbonden met het alombekende Zwitserde skistation Zermatt. Het totale skigebied bestaat uit 200 km pistes, die in het algemeen kunnen getypeerd worden als lang, vlak en breed. Voor de liefhebbers van het steilere werk is Cervinia eerder een afknapper, aangezien men hier ook amper zwarte pistes tegenkomt. Voor beginnende wintersporters dus zeker en vast een schitterende locatie.

Cervinia heeft natuurlijk ook troeven die het ieder jaar weer weet uit te spelen: het bevat een formidabele, moderne infrastructuur en kan ook pronken met de langste afdaling ter wereld (22 km lang) en de hoogste skiliften van heel Europa. Voor wie graag eens op de precieze grenslijn tussen Zwitserland en Italië wil gaan staan, kan best naar het hoogste punt van de Italiaanse zijde trekken. De Plateau Rosa, die 3480 m meet, laat u daarnaast ook genieten van een adembenemend panorama. Breuil-Cervinia heeft bovendien ook heel wat gezellige restaurantjes en cafeetjes, dus volgens ons zeker een aanrader. Veel skiplezier in de Aosta vallei.
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Breuil-Cervinia, ItaliŽ. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.