Valmeunier


Nog zo'n typisch traditioneel dorpje in Frankrijk is Valmeinier. Het gehele skigebied is verspreid over zo'n drie bergkammen, "Le Gros Crey" die met zijn 2594 m het hoogste punt vormt. Valmeinier biedt de wintersporters ongeveer 150 km sneeuwplezier, met overwegend rode en blauwe pistes. Voor de absolute beginners is dit gebied dan misschien ook wel niet de meest geschikte keuze. Valmeinier is als het ware opgebouwd uit twee dorpen. Enerzijds heb je het traditionele dorpje dat zich op 1500 m hoogte bevindt, anderzijds heb je het echte skistation dat zich zo'n 300 m hoger bevindt. Het verschil tussen beiden in architecturale stijl is frappant.

Zowel in Valmeunier 1500 als 1800 vindt men een ruime keuze aan sfeervolle bars en restaurantjes, al zijn de accomodaties in 1800 wel iets uitgebreider. Dat komt wellicht doordat het hoger gelegen dorp speciaal voor de wintersport is opgericht en zich hier dus volledig is op gaan richten. Tot slot nog een kleine aanrader die we u niet willen onthouden. Probeer op een dinsdagavond eens mee te gaan skiën op de verlichte piste. De fakkeltocht die wekelijks wordt georganiseerd moet je echt eens meegemaakt hebben. Neem ook eens een kijkje bij onze linkpartners : sommigen bieden namelijk relatief voordelige groepsreizen en gewone vakanties naar Valmeunier aan. We wensen je alvast een prettig vakantie toe!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Valmeinier, Frankrijk. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.