Val CÚnis - Lanslevillard skivakanties: appartementen en chalets


Val Cénis mag dan wel niet zo'n heel groot skistation zijn, hier zijn doorheen het ganse jaar een heleboel dingen te beleven. Val Cénis is opgebouwd uit twee delen, namelijk Lanslebourg en Lanslevillard en kan nog bestempeld worden als een authentiek Frans bergdorpje. Verkeer is hier ten eerste sinds de bouw van de Fréjus-tunnel een zeldzaamheid geworden en ook valt het op dat er hier amper moderne appartementsblokken te vinden zijn. Val Cénis (en meer in het bijzonder Lanslevillard) biedt echter een hele verzameling van ruime en zeker ook luxueuse bergchalets aan. Samen met de gezellige restaurantjes, bars, ... maakt dit een zeer sfeervol geheel. De mensen die eerder een hotel prefereren, kunnen zeer zeker terecht in Lanslebourg. Val Cénis is dus zeker de moeite waard!

Nu, waar u wellicht iets meer over wilt weten zijn de ski-faciliteiten. Wel, Val Cénis heeft voor elk niveau wintersporter iets in petto: 85 km aan pistes liggen hier klaar voor de skiërs en de boarders. Stuk voor stuk kilometers vergezeld van schitterende panorama's met uitzicht op onder meer de Monviso en het nationale natuurpark van Vanoise. Ook aan de wandelliefhebbers wordt er in Val Cénis gedacht: er zijn 29 km wandelroutes beschikbaar en voor de geinteresseerden wordt er geregeld een wandeltocht op raquettes georganiseerd. Voor meer praktische info verwijzen we u graag door naar de website van Jiba. Wij wensen je alvast een prettige skivakantie toe!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Val CÚnis, Frankrijk. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.