Les Menuires - Frankrijk: goedkope chalet, hotel of appartement


Les Menuires Frankrijk Goedkoop op wintersport Wellicht hebt u al wel eens gehoord van het skigebied "Les Trois Vallées". Dit skioord, gelegen in de Franse Savoie, is namelijk het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, en biedt u een gamma van 600km aan pistes. Veel wintersporters maken echter de keuze een skipas van één van haar deelgebieden aan te schaffen. Wij zullen onze aandacht vestigen op Les Menuires en Val Thorens, de twee populairste in de reeks van vier. Les Menuires is van deze twee ongetwijfeld de minst bekende, maar kan ieder jaar toch op een grote massa bezoekers rekenen.

Les Menuires biedt met zijn 200km aan pistes en 13 skiliften ook meer dan een kwaliteitsvolle infrastructuur voor een geslaagde skivakantie. Het bevindt zich zo'n 500m lager dan Val Thorens, maar dat hoeft niet zonodig een negatief punt te zijn. Zo sluiten de liften bij slecht weer immers veel minder snel en is er bijna heel de winter quasi sneeuwzekerheid. Ook valt het ons op dat de prijzen in Les Menuires beduidend lager liggen dan die in Val Thorens.

Ook in het dorpje zelf is het gezellig vertoeven. Na het skiën kan u gezellig nog wat winkelen of nadrinken op één van de vele terrasjes. Wij kunnen zeker de après-ski bar "Le Chalet" aanraden, vlakbij de piste gelegen en immer sfeervol. Zoals we reeds zeiden, zijn vakanties in Les Menuires duidelijk goedkoper dan in het hoger gelegen Val Thorens. Kijk misschien ook eens goed rond op de site van Jiba, zij bieden elk jaar wel een heel aantal leuke en goedkope trips naar Les Menuires aan. Veel plezier op de skilatten!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Les Menuires, Frankrijk. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.