Vitosha Hotel: goedkoop op skivakantie


Naast Bansko en Borovets biedt Bulgarije u nog een derde skigebied met faam. Vitosha, op een tiental kilometer gelegen van Sofia, is de naam van dit beestje. Trouwens, voor wie zich niet laat afschrikken door hoogtes, kunnen we vertellen dat dit het hoogste skigebied van heel Bulgarije is. De hoogte van de bovenste top, de Zwarte Piek (Cherni Vruh), bedraagt maar liefst 2250 m. De combinatie van een stralende zon, zachte sneeuw, prachtige skipistes (geschikt voor alle niveau's) en formidabel uitgeruste hotels en chalets zullen u ongetwijfeld een onvergetelijke skivakantie bezorgen. Wij zijn er zelf geweest, en kwamen zeer voldaan terug thuis. Ook al zal dit skigebied bij de meesten onder jullie niet echt een belletje doen rinkelen, wij vermoeden dat binnen afzienbare tijd alsmaar meer sneeuwliefhebbers de weg vinden naar dit mooie skioord.

maar we moeten er in alle eerlijkheid wel bijvertellen dat toeristen er veel minder aan hun trekken komen. Een bruisend nachtleven of apres-ski gelegenheden zoals in Bansko vindt men hier niet terug. Echter, dat hoeft volgens ons zeker de pret niet te bederven. De Bulgaarse hoofdstad, Sofia ligt namelijk vlakbij en die biedt nota bene een onnoemelijk grote waaier aan culturele activiteiten. Ook voor nachtelijk plezier bent u hier aan het juiste adres. Kortom: Vitosha is leuk, ontspannend, en zeker niet druk. De max!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Vitosha, Bulgarije. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.