Igman skivakanties: goedkope hotels en appartementenGeÔnteresseerd in een skireis naar het eerder obscure Bosnië? Het behoort hoe dan ook tot de mogelijkheden, en is de laatste jaren alsmaar meer in trek. Naar onze bescheiden mening is Igman één van de minst bekende skigebieden binnen heel Europa en is onze kennis er dan ook relatief beperkt over, maar we zullen pogen een zo volledig mogelijke beschrijving te geven van dit goedkope skigebied in Bosnië. Bij sommigen doet de naam "Igman" misschien nog wel vaag een belletje rinkelen. Zo'n 23 jaar geleden, in 1984 werden hier de Olympsche winterspelen georganiseerd en daar ze zijn hier overduidelijk nog altijd zeer trots op. Zo vindt men op de skipiste van Igman, waar het schansspringen werd georganiseerd, nog steeds de authentieke schans terug. Zeker eens gaan kijken moest je hier ooit eens in de buurt zijn. Igman is van de vier grote Bosnische skigebieden (Bjelasnica, Jahorina, Igman en Trebevic) wellicht wel diegene met de kleinste hoogteverschillen: zo meet het hoogste punt slechts 1502 m.

Igman bevindt zich niet zo heel ver van het andere Bosnische skigebied, Bjelasnica met name. Op zich niet zo verwonderlijk als men weet dat eigenlijk alle skigebieden in Bosnië zich op op maximum een half uurtje van de grootstad Sarajevo bevinden. Daarom raden we u ook aan om eerder hier een verblijfplaats te zoeken dan in één van de plaatselijke skigebieden. Daar zijn immers amper goede hotels of appartementen te vinden. In Sarajevo daarentegen zijn er ontspanningsmogelijkheden bij de vleet: restaurants, bars, café's, dancings, bioscopen, ... We wensen je alvast een aangename wintersportvakantie in Bosnië toe. En laat gerust via ons contactformulier weten wat je ervan vond! Reisverslagen zijn ook steeds welkom. Enjoy!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Igman, BosniŽ & Herzegovina. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.