Bjelasnica skivakanties: goedkope hotels en appartementenZin om op wintersport te gaan in Bosnië? Het behoort tot de mogelijkheden. De laatste jaren zien we dat alsmaar meer wintersporters de weg naar het voormalige oorlogsgebied vinden, voornamelijk aangetrokken door de lage kostprijs. Eén van de mogelijkheden is het skigebied van Bjelasnica. Deze berg is ten zuid-westen van Sarajevo gelegen en wordt geflankeerd door het skigebied aan de Iman. Het hoogste punt van de Bjelasnica bevindt zich op 2067 m hoogte.

Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij vertellen dat niet iedereen met evenveel enthousiasme van Bosnië is teruggekeerd. Aan het skiën en snowboarden in Bjelasnica zijn immers ook enkele nadelen verbonden. Zo zijn er in het skigebied zelf nog geen goede hotels en appartementen voorhanden, waardoor men haast gedwongen is om in het nabijgelegen Sarajevo naar een verblijfplaats op zoek te gaan. Eigen vervoer om jezelf naar de skipistes te begeven, is dus geen overbodige luxe. Een taxi kost hier namelijk gemiddeld €20.

Dit buiten beschouwing gelaten, lijkt een trip naar Bosnië wel iets om eens een keer uit te proberen. De pistes zien er goed onderhouden uit, en ook de skiliften lijken enorm professioneel. Wij hebben alleszins de indruk dat Bosnië tegenwoordig enorm haar best aan het doen is om het land weer op de (vakantie-)kaart te zetten. Wij wensen je ginds alvast veel skiplezier! En laat ons gerust weten wat je ervan vond.
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Bjelasnica, BosniŽ & Herzegovina. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.