Whistler Blackcomb skireizen: goedkope hotels en appartementen


Naast Lake Louise, begint ook Whistler Blackcomb (als tweede Canadees skigebied) langzamerhand een prominente plaats te verwerven tussen de wereldwijd populaire skigebieden. Wanneer we Whistler met Lake Louise wensen te gaan vergelijken, merken we onmiddellijk op dat ze beiden enorme troeven hebben. Lake Louise is hoger gelegen (2637 tegenover 2284 m) dan Whistler, dat op zijn beurt wel een veel groter gamma aan skipistes kan voorleggen. Whistler biedt met zijn 252 km (overwegend rode pistes) ruim 100 km meer pistes dan Lake Louise (dat er 134 bevat). Dat Whistler de laatste jaren dan ook zeer veel aan populariteit aan het winnen is, mag ons dan ook geenszins verbazen. Whistler Blackcomb is enorm groot, verscheiden en ademt simpelweg van de wintersport.

Het aanbod faciliteiten in Canada is waarlijk sensationeel. Zo heb je bijvoorbeeld een enorm groot aanbod aan winkeltjes, met voor ieder wat wils. Zo is er bijvoorbeeld een mooi ingerichte sportwinkel, een kunstgalerij of zelfs een winkel die typisch Canadese specialiteiten verkoopt. Daarnaast heeft men hier ook een zeer sfeervolle après-ski, met een grote keuze aan pubs en café's vlakbij de pistes. En voor wie zich 's avonds nog eens wil laten gaan: de dancings, discotheken staan allen voor u klaar. Net zoals de andere Amerikaanse skigebieden is dit skigebied echt iets dat je moet bezocht hebben. Veel plezier in de Canadese sneeuw!
We hebben deze website opgericht met het oogmerk om een handig en overzichtelijk hulpmiddel te zijn voor het vinden van goedkope wintersportvakanties in onder meer Whistler-Blackcomb, Canada. We hopen uiteraard dat we in onze opzet slagen en dat u binnenkort via ons goedkoop op wintersport kunt vertrekken.